Turntable?

Deprime
speciaal
speciaal
Berichten: 232
Lid geworden op: 10-12-2009 19:29
Contacteer:

Turntable?

Bericht door Deprime » 29-01-2010 12:53

Ik heb in een paar layouts een draaitafel gezien, jullie weten vast wel wat ik bedoel... Nou vraag ik me af hoe die gemaakt zijn, want het spoor moet toch in elkaar klikken om een volledig circuit te vormen? Hoe kan daar dan een trein over rijden zonder te ontsporen of zonder stroom komen te zitten?

Edit:

Zoals rechts op de hieronderstaande afbeelding

Afbeelding

Deprime
speciaal
speciaal
Berichten: 232
Lid geworden op: 10-12-2009 19:29
Contacteer:

Bericht door Deprime » 29-01-2010 18:17


Dutch-builder
moderator
moderator
Berichten: 938
Lid geworden op: 01-10-2009 14:50
Contacteer:

Bericht door Dutch-builder » 29-01-2010 18:22

Wauww dat is een mooie collectie :D Ook een mooie remise :wink:
Visit my Flickr: Photostream Flickr
Blog
Afbeelding

Sergio
super
super
Berichten: 139
Lid geworden op: 01-03-2010 18:32
Contacteer:

Bericht door Sergio » 01-03-2010 20:25

^hij vroeg hoe je die verbindingen moet oplossen

ik denk dat ze voor de draaitafel zelf een aparte trafo hebben aangesloten + dat er tussen de 2 spooruiteindes 1 stud over is of ze gewoon de verbindingstukjes hebben weggezaagd, wat zonde is.

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 18972
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 01-03-2010 20:50

Inderdaad , dit is ook zo met mijn beweegbare brug
die zit op een apparte transfo, je moet alleen maken dat de transfo's allemaal gelijk staan, anders begin de motor te trillen en weet niet welke kant op...

Vandaar het nut van de seinen...

http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... bridge.WMV

:idea: :wink:
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

Deprime
speciaal
speciaal
Berichten: 232
Lid geworden op: 10-12-2009 19:29
Contacteer:

Bericht door Deprime » 01-03-2010 21:02

Da's een goede, ik heb inderdaad nog twee transfo's liggen. Bedankt! :D

Peter
moderator
moderator
Berichten: 291
Lid geworden op: 18-10-2009 22:32
Contacteer:

Bericht door Peter » 01-03-2010 21:14

Nog een oplossing is een draaischakelaar waar je de keuze van het spoor maakt. Dit bestaat wel in lego.
Zo kan je met één trafo een spoor kiezen dat spanning krijgt.

De trein zal zonder problemen over de opening tussen de sporen rijden.

vb.: http://shop.conrad.nl/componenten/compo ... 05721.html

Deprime
speciaal
speciaal
Berichten: 232
Lid geworden op: 10-12-2009 19:29
Contacteer:

Bericht door Deprime » 02-03-2010 13:45

Ik ben zojuist begonnen aan de turntable. Het is nog een heel simpel ontwerpje, maar heeft nog meer dan genoeg ruimte voor uitbouw. Een paar fotootjes:

Vanaf boven:

Afbeelding

Afbeelding

De onderkant:

Afbeelding

Afbeelding

Met treinstel:

Afbeelding

En sinds kort de trotse eigenaar van twee oude originele NS-bordjes 8) :D

Afbeelding

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 18972
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 02-03-2010 13:59

Dat ziet er goed uit he, op hoeveel kom je van hoogte nu +2
met het draaiend gedeelte?
(voor mensen die niet weten wat we daarmee bedoelen
+2 wil bv zeggen +2 bricks boven 0 niveau...

Zo kun je bv een diepte van een dal -25 hebben
dat wil zeggen 25 bricks onder 0 niveau...

Z0 spreken wij in thermen van layouts uitbouwen....
:roll:
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

Deprime
speciaal
speciaal
Berichten: 232
Lid geworden op: 10-12-2009 19:29
Contacteer:

Bericht door Deprime » 02-03-2010 14:05

Ik neem aan dat +3 = 1 'steentje' is? 3 'plaatjes' dus?

In dat geval zitten er 5 plaatjes tussen de basisplaat en de rails. Een gemakkelijke hoogte om naar toe te bouwen dus. :)

Plaats reactie

Terug naar “sporen//tracks”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten