nieuwe eigen layout// New personal layout (patje)

Mooie prive treinlayouts//Beautiful private train layouts

mooie trein layouts van mensen die thuis een layout aan het bouwen zijn, of hebben.
Dus geen club layouts

Beautiful private layouts of people at home No club layouts
enrico7676
super
super
Berichten: 155
Lid geworden op: 22-04-2012 19:14
Contacteer:

mooi

Bericht door enrico7676 » 26-04-2012 20:30

Ik vind de vernieuwde versie mooier dan de oude want die had heel veel verschillende sporen

I find the renewed version more nicely than old because those had a lot of different tracks

:eek:
:lol:

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 18809
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 26-04-2012 20:55

inderdaad, nu werken we zoals bij de nmbs
we kunnen lussen leggen wanneer er ergens een defect is
en kunnen omleidingen leggen indien een accident gebeurd..

indeed, now we work like at the nmbs (belgium)
we can make loops when there is somewhere a failure
and it is possible to change traffic if an accident happened.


hopende van niet natuurlijk
hoping of not natural
:smile:

bij de eerste layout, werd gewoon maar bijgebouwd
en altijd door bijgebouwd... er zat geen realiteit in..

at the first layout,
i building more en more …
there was no reality in it
.
;-)
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 18809
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 29-04-2012 01:19

update

De seinen hebben nu allemaal een adres gekregen
zo ok de cabines...
Zo kan ieder sein gecontroleerd worden vannuit de pc..

The signals have now all an address also the cabins…
every signal can be checked from the pc.

:eek:

Afbeelding
groter beeld//larger image:
http://www.brickshelf.com/gallery/patje ... als_14.jpg

Afbeelding
groter beeld//larger image:
http://www.brickshelf.com/gallery/patje ... als_15.jpg

Afbeelding
groter beeld//larger image:
http://www.brickshelf.com/gallery/patje ... als_16.jpg

Afbeelding
groter beeld//larger image:
http://www.brickshelf.com/gallery/patje ... als_17.jpg

werkt perfect
works perfectly
:eek:
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 18809
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 29-04-2012 10:24

De wissels hebben nu ook allemaal een nummer gekregen,
en worden ook genummerd in de pc, zodanig dat het programma
de juiste nummer en wissel kan aanduiden..

The switches have now also a number, and are also numbered in the pc., such as, that the programme can indicate the correct number and switch

wissels zullen kunnen verzet worden in het programma
zodanig dat de seinen aangepast worden op de layout,
naargelang de stand van de wissels..
Maar worden momenteel nog met de hand verplaatst.

switches might moved on direction in the programme such that the signals are adapted on the layout,
according to the direction of the swithes .
But at present still moved with the hand
.

Aan iedere wissel wordt in de toekomst een schakelaar voorzien, om
wanneer je een wissel verzet op de layout, je tegelijk de schakelaar moet verzetten, om zo het programma op de hoogte te brengen,
van de stand van de wissel...

To every switsch becomes in the future a button, for when you change
a switch on the layout, the program must also switch the switch , to inform the programme this way, You must use the button to do that
.

Wanneer wissel op layout en wissel op programma niet gelijk staan
zal een blauw led opflikkeren aan de wissel in de toekomst.
ofwel moet de wissel verzet worden in hte programma
of op de layout.


When switch on layout and the same switch on programme stand not right
a blue led will burn on the swiths on the layout (future)
or the switch must be change in hte programme or on the layout.



Afbeelding
groter beeld//larger image:
http://www.brickshelf.com/gallery/patje ... ild_47.jpg

Afbeelding
groter beeld//larger image:
http://www.brickshelf.com/gallery/patje ... ild_46.jpg

:-o
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

THC
super active
super active
Berichten: 86
Lid geworden op: 28-03-2010 10:59
Contacteer:

Bericht door THC » 29-04-2012 20:38

Hey Patje,

Hoeveel wissels heb je zo staan op je volledige layout ?
How many switches have you on this complete layout?

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 18809
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 29-04-2012 20:48

THC schreef:Hey Patje,

Hoeveel wissels heb je zo staan op je volledige layout ?
momenteel een 18 en een dubbele wissel
maar er moeten er nog bijkomen,
mijn industrie terrein is nog niet verbonden
en een onderhouds lijn ook...

at present 18 switches
and 1 double a switch
but it is not yet finished,
my industry area has not been linked yet,
and a maintenance line also…

:-o
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

THC
super active
super active
Berichten: 86
Lid geworden op: 28-03-2010 10:59
Contacteer:

Bericht door THC » 29-04-2012 22:17

Met dubbele wissel, bedoel je dan die met setnr 7996 ? (Verkopen ze deze eigenlijk nog...?)

Ga je trouwens je layout volledig opnieuw maken (bedoel dan de omgeving en aankleding) of plaats je hem terug als vroeger? Is je treinbaan eigenlijk hetzelfe gebleven van layout, of toch ook aangepast ?

With double switch, mean you the which with setnr 7996? (he is still buy…?)

do you make the layout entirely again?
(mean then the surroundings and furnishing)
do you put back him like in former days? the traintraxs in fact remained the same?, or nevertheless also adapted
?

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 18809
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 30-04-2012 00:08

THC schreef:Met dubbele wissel, bedoel je dan die met setnr , ? (Verkopen ze deze eigenlijk nog...?)

Ga je trouwens je layout volledig opnieuw maken (bedoel dan de omgeving en aankleding) of plaats je hem terug als vroeger? Is je treinbaan eigenlijk hetzelfe gebleven van layout, of toch ook aangepast ?
inderdaad,ik denk niet dat ze deze nog verkopen..
ikzelf moet hem wel nog veranderen naar 9volt

indeed, I do not think that they still sell them. I must change him, however, to 9volt

wat de aanbekleding betreft die wordt geheel vernieuwd,
met nieuwe ideeen en nieuwe dingen
de treinbanen zijn volledig veranderd.

what to layout concerns , total new with new ideas
and new things to the tracks (changed entirely)

:D
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

timby
super
super
Berichten: 133
Lid geworden op: 20-10-2010 00:17
Contacteer:

Bericht door timby » 14-05-2012 09:43

amaai ,alles volledig met de pc bestuurd.Hier kunnen de meesten onder ons maar van dromen ,
knap gedaan.ik kijk al uit voor de verdere vorderingen van de layout.

everything entirely controlled with the pc. .
For most of the people under us just a dream,
nice. I look already for the further progress of the layout

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 18809
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 17-05-2012 22:05

timby schreef:amaai ,alles volledig met de pc bestuurd.Hier kunnen de meesten onder ons maar van dromen ,knap gedaan.ik kijk al uit voor de verdere vorderingen van de layout.
eigenlijk is dit niet de bedoeling
de pc moet me gewoon helpen met het besturen van de layout.
wanneer ik wil rangeren bv, moet de pc de andere treinen,
als ze op hetzelfde spoor zitten.. doen stoppen, of naar een ander spoor
laten rijden..

in fact it is not the intention the pc must just help me
with controlling the layout. when I want drive with loco.
(to shunt)
the pc stops the trains on the same track
off lets drive to a another track.
It is not like marklin,
when the pc is on.
you have nothing more to do…
This is possibility but noth the intention…



de bedoeling is dus, wanneer ik op de layout
wissels verzet, de pc de seinen aanpast, en me helpt
met de treinen die afkomen, terwijl ik zelf
een rangeerloc laat rondrijden in een bepaalde sector..

the intention is , when I change switches on the layout
the pc adapt the signals , and helps me with trains
on the same tracks.
When I drive with a shuntloc in a certain sector.


dus commando's kunnen via layout naar pc worden
gestuurd door middel van schakelaars
of cammando's kunnen zoals bij marklin en andere
naar layout worden gestuurd... via programma...

therefore commando' s can be sent from the layout to pc. by means of switches
or commando' s can be sent linke marklin and others to layout… by means of programme…


het moet spelen blijven, en dus niet alles mag via pc gebeuren
tenzij je passief wil kijken en alles zijn rondjes laat rijden...
wat ook gemakkelijk kan natuurlijk op deze layout

it must always be playing, and therefore not everything can by means of pc.
Unless you want look passively and everything are drives on the pc
what also is possible of course


:-o
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Mooie prive treinlayouts//Beautiful private train layouts”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast