Lego Digitaal

allerlei rond de legotreinen all kinds of around the legotrains
legomagnus
active
active
Berichten: 15
Lid geworden op: 20-02-2011 22:24
Contacteer:

Bericht door legomagnus » 23-02-2011 15:16

is die baan gelijk of wisselstroom
probleem bij gelijkstroom is dat je beperkt zit in baandesign en je geen omkeerlussen kan maken.

legorails
beginner
beginner
Berichten: 7
Lid geworden op: 23-02-2011 11:24
Contacteer:

Bericht door legorails » 23-02-2011 16:15

Nou ik rij nu alleen legotreinen op de oude manier, maar ik wil alles digitaliseren ( eigenlijk zou ik het liefst alles via computer besturen).
maar ik weet niet goed een begin en toen zag ik het verhaal van de intellibox en dat leek me wel een leuk plan, maar ik weet eigenlijk niet goed hoe of wat.

legorails
beginner
beginner
Berichten: 7
Lid geworden op: 23-02-2011 11:24
Contacteer:

Bericht door legorails » 23-02-2011 16:35

Nu zit ik erover te denken het verhaal wat www.pluisje.nl/lego/ vertelt aan te schaffen zou iemand er naar kunnen kijken want lego is gelijkspanning en marklin ( pluisje ) is wisselspanning hoe kan dat eigenlijk?

Wilchry
super
super
Berichten: 198
Lid geworden op: 17-02-2010 20:57
Contacteer:

Re: uhlenbrock intellibox

Bericht door Wilchry » 26-02-2011 17:22

legorails schreef:Graag zou ik willen weten welke decoders er compitabel met de uhlenbrock intellibox zijn?
Ik gebruik wisseldecoders van Viessmann en loc-decoders van Lenz en van ESU. Maar in principe kun je alle merken decoders gebruiken.

Wilchry
12v trein digitaal computer gestuurd

Wilchry
super
super
Berichten: 198
Lid geworden op: 17-02-2010 20:57
Contacteer:

Bericht door Wilchry » 26-02-2011 17:34

legorails schreef:Nu zit ik erover te denken het verhaal wat www.pluisje.nl/lego/ vertelt aan te schaffen zou iemand er naar kunnen kijken want lego is gelijkspanning en marklin ( pluisje ) is wisselspanning hoe kan dat eigenlijk?
In principe staat bij een digitaalsysteem wisselspanning op de rails. De decoders in de loc vertalen dit weer naar gelijkstroom.

Wilchry
12v trein digitaal computer gestuurd

legorails
beginner
beginner
Berichten: 7
Lid geworden op: 23-02-2011 11:24
Contacteer:

baan van pluisje

Bericht door legorails » 04-03-2011 16:32

ik heb het plan van pluisje opgevolgd en alles werkt, maar als ik dus zo'n decoder probeer te programmeren gaat de trein er als een gek vandoor.

wie helpt mij?

mvg marnix

Wilchry
super
super
Berichten: 198
Lid geworden op: 17-02-2010 20:57
Contacteer:

Re: baan van pluisje

Bericht door Wilchry » 04-03-2011 20:42

legorails schreef:, maar als ik dus zo'n decoder probeer te programmeren gaat de trein er als een gek vandoor.
Hallo Marnix

Als ik een loc wil programmeren dan moet ik hem op een stukje rail zetten wat apart is aangesloten op de intellibox. Als je hem op de baan zet dan gaat ie er inderdaad van door omdat er stroom staat op de rails.

Wilchry
12v trein digitaal computer gestuurd

Mathijs
super special
super special
Berichten: 386
Lid geworden op: 11-09-2010 16:36
Contacteer:

Bericht door Mathijs » 04-03-2011 21:27

He Marnix,

Kan je wat foto's posten??
Dat lijkt me leuk om te zien...

Enne,
Staat één van jullie weleens op LEGOworld??
In Zwolle dan...

Mathijs
LEGO treinen, wie kan nou Echt zonder???

legorails
beginner
beginner
Berichten: 7
Lid geworden op: 23-02-2011 11:24
Contacteer:

lego digitaal

Bericht door legorails » 05-03-2011 10:25

Hey Mathijs,

ik zal binnenkort wel foto's op het forum neer zetten.

En over die beurs: ik ben er wel eens geweest maar ik sta daar dus niet met het een of ander. ( ik ben ook pas 15)

Maar een andere vraag: Als er spanning op de rails staat hoeft de loc niet perse te gaan rijden. Hij gaat pas rijden als de loc het signaal herkent.
Maar hoe programmeer je nou zo'n loc in mrdirect ?

ludo
elite
elite
Berichten: 871
Lid geworden op: 26-02-2010 11:23
Contacteer:

Re: lego digitaal

Bericht door ludo » 07-06-2011 20:00

legorails schreef:Hey Mathijs,

ik zal binnenkort wel foto's op het forum neer zetten.

En over die beurs: ik ben er wel eens geweest maar ik sta daar dus niet met het een of ander. ( ik ben ook pas 15)

Maar een andere vraag: Als er spanning op de rails staat hoeft de loc niet perse te gaan rijden. Hij gaat pas rijden als de loc het signaal herkent.
Maar hoe programmeer je nou zo'n loc in mrdirect ?
De handleiding eens goed doornemen?

Ludo

Plaats reactie

Terug naar “andere dingen rond treinen//other things for trains”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten