Lego Digitaal

allerlei rond de legotreinen all kinds of around the legotrains
Wilchry
super
super
Berichten: 195
Lid geworden op: 17-02-2010 20:57
Contacteer:

Bericht door Wilchry » 02-03-2010 22:38

Dit is misschien ook interessant
http://dinamo.vanperlo.net/

Wilchry
super
super
Berichten: 195
Lid geworden op: 17-02-2010 20:57
Contacteer:

Bericht door Wilchry » 06-03-2010 20:29

Dit is mijn digitale testbaan.
Afbeelding

Dit zijn 2 decoders. 1 voor de bediening van de seinen en 1 voor de wissels. De printplaatjes zijn een kunstgreep om e.e.a. aangesloten te krijgen. Deze zijn onder de baan weggewerkt. De 3 spoorbezetmelders zijn niet zichtbaar.
Afbeelding

En dit is de grote baan. Nu nog gewoon maar de bedoeling is dat deze straks geheel digitaal wordt.
Afbeelding

Op dit moment is de bediening via onderstaand paneel
Afbeelding

Afbeelding

Deprime
speciaal
speciaal
Berichten: 232
Lid geworden op: 10-12-2009 19:29
Contacteer:

Bericht door Deprime » 06-03-2010 20:52

HEREMETIET! :shock: *geen woorden voor*

Sergio
super
super
Berichten: 139
Lid geworden op: 01-03-2010 18:32
Contacteer:

Bericht door Sergio » 06-03-2010 21:17

het ziet er allemaal leuk en interresant uit maar ehh.. is dit niet een beetje ingewikkeld en duur voor iemand van 13 jaar (ik dus)? :lol:

bovendien durf ik er niet eens aan te beginnen mijn 9v trein motor open te halen en te veranderen met behulp van een printplaatje :x

nee, ik hou het nu nog even simpel dank u zeer :D

Richard
speciaal
speciaal
Berichten: 238
Lid geworden op: 24-01-2010 14:16
Contacteer:

Bericht door Richard » 07-03-2010 10:57

erg mooi hoor! Het ziet er eg indrukwekkend uit allemaal! :o
Ga zo door dan wordt het vast nog mooier 8)

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 18752
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 07-03-2010 11:35

Dat is inderdaad een mond vol

waaaw..... doe zo verder,
je mag gerust updates plaatsen van al dat moois

groetjes Patje

Keep up the good work..

Proficiat, echt de moeite

:wink:
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

Wilchry
super
super
Berichten: 195
Lid geworden op: 17-02-2010 20:57
Contacteer:

Bericht door Wilchry » 07-03-2010 21:48

Sergio schreef:.. is dit niet een beetje ingewikkeld en duur voor iemand van 13 jaar (ik dus)? :lol:
Het is niet echt ingewikkeld. Je hoeft alleen maar de juiste draadjes aan elkaar te knopen :wink:
Elke hobby kost geld. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Het digitale systeem moet je om te beginnen al gauw een paar honderd euro neertellen. (Intellibox +/- € 400, decoders +/- €30 tot €40 p/st). Maar met een beetje geluk kun je ook 2e hands spullen aanschaffen. Het systeem met de schakelaars is niet zo duur en ook erg leuk om te doen.

Even een beetje uitleg:
De grote baan is onderverdeeld in 10 baanvakken die elk dmv een schakelaar van stroom voorzien kunnen worden. (5 van de buitenbaan en 5 van de binnenbaan). De stroomvoorziening gebeurt dmv 4 trafo's die gekoppeld zijn. ( de onderste 2 rijen schakelaars 4 x 10) Op deze manier kun je al meerder treinen onafhankelijk van elkaar laten rijden.

Verder heb ik een apart rangeerterrein. Deze bedien ik met de 3 rijen schakelaars linksboven. De bovenste 3 zijn om te rijden. Per schakelaar een snelheid vooruit en achteruit. Dus langzaam voor/achteruit is schakelaar 1, iets harder is 2 en volle snelhid is 3.
Met de 2e rij kan ik het spoor waar ik wil rijden van stroom voorzien. Totaal 7 sporen.
Met de drukschakelaars kan ik met 1 druk op de knop alle wissels in 1 keer omzetten om naar een bepaald spoor toe te rijden. Dus voor spoor 1 is dit knop 1, spoor 2 knop 2 etc. Dit was het lastigste deel. Want als je meer dan 3 wissels gelijktijdig om wil zetten met 1 schakelaar dan gaat dit niet. Te weinig stroom. Daarom worden alle wissels via de schakelaar apart van stroom voorzien.

De 2x3 schakelaars rechts boven zijn voor de containerkraan en de havenkraan Deze zijn uitgerust met 3 electromotoren en deze zijn dus volledig funtioneel.

Wilchry

Sergio
super
super
Berichten: 139
Lid geworden op: 01-03-2010 18:32
Contacteer:

Bericht door Sergio » 08-03-2010 18:48

klinkt leuk en vol speelplezier, maar hoor (lees) ik dat nou goed? 400 euro voor een intellibox!!?? :shock:

nou... als dat zo duur is denk ik dat ik eerst maar even mijn spoor maar een beetje ga uitbreiden. Ik heb dus niet zo'n zin om ongeveer 480 euro in een spoor van nog geen 6 meter te steken. Dan kan ik eerst beter meer wissels en rechte 9v baanstukken kopen.

nouja... misschien leuk om er voor later op terug te komen (als ik op mezelf woon ofzo) :)

mc_lemmens
super active
super active
Berichten: 52
Lid geworden op: 09-08-2010 16:29
Contacteer:

Bericht door mc_lemmens » 31-08-2010 18:20

Ziet er mooi uit! je hebt zo te zien een boel ruimte. Hoe groot is de totale layout?

Groeten Maarten

Wilchry
super
super
Berichten: 195
Lid geworden op: 17-02-2010 20:57
Contacteer:

Bericht door Wilchry » 31-08-2010 22:49

mc_lemmens schreef: Hoe groot is de totale layout?
De layout is ongeveer 5 bij 3 meter

Wilchry

Plaats reactie

Terug naar “andere dingen rond treinen//other things for trains”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten