Decoder instellingen lego 9v trein

allerlei rond de legotreinen all kinds of around the legotrains
Artologic
active
active
Berichten: 31
Lid geworden op: 16-08-2014 17:04
Contacteer:

Decoder instellingen lego 9v trein

Bericht door Artologic » 13-01-2015 18:22

Hallo iedereen,

Ik heb een decoder in een van mijn lego 9v treinen gebouwd, maar ik krijg de cruise control niet goed ingeregeld. De decoder is een esu v4, is er iemand die een stel basisinstellingen (cv s) heeft, die ik eventueel wat kan finetunen om zo een goed rijdende loc te krijgen?

Mvg Kristof

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 18636
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 13-01-2015 20:29

Efkes een prive mail sturen naar peter
mod hier op het forum

een specialist in elektronica
;-)
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

Peter
moderator
moderator
Berichten: 291
Lid geworden op: 18-10-2009 22:32
Contacteer:

Bericht door Peter » 13-01-2015 20:56

Hi,

Is het een Esu Lokpilot V4?

Met welke centrale of programmer stuur je de treinen?

Hier al de lijst met voorbeeld CV codes
http://www.tsdbvba.be/catalogus/lopi.pdf

Peter

Artologic
active
active
Berichten: 31
Lid geworden op: 16-08-2014 17:04
Contacteer:

Bericht door Artologic » 13-01-2015 21:28

Hey Patrick,

Doe ik als hier niets uitkomt, bedankt.

Hey Peter,

T is inderdaad een Esu Lokpilot V4, aangestuurd met een roco multimaus. De lijst ken ik inderdaad van mijn modeltreinen (andere hobby), maar voor de lego treinen vind ik de juiste instellingen maar niet, de trein blijft schokkend en hikkend rijden...

Mvg Kristof

Peter
moderator
moderator
Berichten: 291
Lid geworden op: 18-10-2009 22:32
Contacteer:

Bericht door Peter » 14-01-2015 10:09

Modeltreinen hebben allemaal een 5 punts motor en een vliegwiel om dergelijke dingen op te vangen.
Als een modeltrein toch in schokken rijdt is dit bijna altijd te danken aan slechte contacten.
Wanneer de decoder zonder stroom valt, zal deze elke keer opnieuw opstarten, wat een even duurt en in die tijd rijdt de trein niet.

Op de normale 9 volt motor kan je rechtstreeks spanning zetten via de contacten bovenaan. Als op deze manier de trein wel goed rijdt zit het in de sporen

Artologic
active
active
Berichten: 31
Lid geworden op: 16-08-2014 17:04
Contacteer:

Bericht door Artologic » 15-01-2015 22:45

Hoi Peter,

Voor de ombouw deed het motorblok het gewoon goed zoals al de andere lego motorblokken, t is ook zo dat ik deze heb omgebouwd. De stroomafname is dan ook goed op zich. Ik zoek dus gewoon de instellingen voor de decoder zelf in combinatie met de lego motor, want dat is blijkbaar een heel speciaal geval om in te stellen.

Ik heb trouwens modeltrein locs zat die maar een 3 polig anker hebben zonder vliegwiel, die het trouwens uitstekend doen, dus het zou volgens mij echt wel mogelijk moeten zijn.

ludo
elite
elite
Berichten: 835
Lid geworden op: 26-02-2010 11:23
Contacteer:

Bericht door ludo » 16-01-2015 07:54

Artologic schreef:Hoi Peter,

Voor de ombouw deed het motorblok het gewoon goed zoals al de andere lego motorblokken, t is ook zo dat ik deze heb omgebouwd. De stroomafname is dan ook goed op zich. Ik zoek dus gewoon de instellingen voor de decoder zelf in combinatie met de lego motor, want dat is blijkbaar een heel speciaal geval om in te stellen.

Ik heb trouwens modeltrein locs zat die maar een 3 polig anker hebben zonder vliegwiel, die het trouwens uitstekend doen, dus het zou volgens mij echt wel mogelijk moeten zijn.
ik ken iemand die met LEGO treinen rijd met een ESU controller.
weet niet welke decoders hij gebruikt.
kan hem een mail sturen met de vraag of hij daar kan op antwoorden.

t.a.v. Patje / Peter : het is die Nederlander die in de regio Brussel woont en die ook voor 1 dag aanwezig was in Maldegem vorig jaar. Sorry, de naam ontgaat me. Ouder worden is ook niet plezant hoor.

Ludo

Artologic
active
active
Berichten: 31
Lid geworden op: 16-08-2014 17:04
Contacteer:

Bericht door Artologic » 16-01-2015 08:21

Hoi Ludo,

Dat zou tof zijn :-).

Mvg Kristof

Peter
moderator
moderator
Berichten: 291
Lid geworden op: 18-10-2009 22:32
Contacteer:

Bericht door Peter » 16-01-2015 11:53

De naam weet ik ook niet meer.
Hij gebruikte een ECOS2 centrale.
Hiermee kan je wel meer parameters programmeren

groeten

Peter

Artologic
active
active
Berichten: 31
Lid geworden op: 16-08-2014 17:04
Contacteer:

Bericht door Artologic » 16-01-2015 15:50

De waardes zelf kan ik ook programmeren met de roco multimaus. Die die nodig zijn werken in elk geval ook daarmee. Maar ik heb geen flauw idee welke waarde hoeveel moet bedragen.

Mvg Kristof

Plaats reactie

Terug naar “andere dingen rond treinen//other things for trains”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast