12v

alles over de oude legotreinen van duwtreinen ,4.5 volt treinen, 12 volt treinen // Everything around push-trains, 4,5volt trains, 12volt trains
lego trein
super
super
Berichten: 115
Lid geworden op: 22-01-2011 23:15
Contacteer:

12v

Bericht door lego trein » 22-01-2011 23:17

kan het motortje van bijv. de wissel op een 9v track?

Het beste is dat je ze custom maakt..
(zelf maken) veel simpelder en gemakkelijk...

Afbeelding

;-)

lego trein
super
super
Berichten: 115
Lid geworden op: 22-01-2011 23:15
Contacteer:

12v

Bericht door lego trein » 22-01-2011 23:20

sorry van die vorige ben pas aangemeld. lol
ik wilde vragen of het motertje van de wissel op de track van de 9v plaatsen.
kan dat?
en kunnen die seinpalen er ook gewoon op(ik heb namelijk een 9v track)

Wilchry
super
super
Berichten: 198
Lid geworden op: 17-02-2010 20:57
Contacteer:

Re: 12v

Bericht door Wilchry » 23-01-2011 11:54

Hallo Michiel
lego trein schreef: kunnen die seinpalen er ook gewoon op
Dit zou kunnen. Maar dan moet je stukjes rail stroomloos gaan maken, zodat de triein ook stopt bij rood licht. Verder heb je dan een 12 trafo nodig om het sein te bedienen dmv een schakelaar. Maar ook hier zul je creatief moeten zijn. Er is geen standaard oplossing voor.

Wilchry
12v trein digitaal computer gestuurd

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 19711
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 23-01-2011 13:47

wat de seinpalen betreft, ze zijn specifiek gemaakt voor de 12 volt
als je ze echt wil gebruiken wordt dit dus wat knutselen

het beste zou zijn als je nieuwe maakt die passen bij de 9 volt
custom seinen...
(self made)

bekijk foto:
Afbeelding

Afbeelding
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

lego trein
super
super
Berichten: 115
Lid geworden op: 22-01-2011 23:15
Contacteer:

Bericht door lego trein » 23-01-2011 19:18

heel erg bedankt voor je antwoord. )
en mooi gedaan. eek
veel werk in gestoken zeker.
maar hoe gaan ze dan stoppen (ik ben nog maar een kind dus ik weet niet zo veel grin )?

lego trein
super
super
Berichten: 115
Lid geworden op: 22-01-2011 23:15
Contacteer:

Bericht door lego trein » 23-01-2011 19:58

hallo,

ik heb nog een klein vraagje kan het zelfde met het ontkoppelstation?

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 19711
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 23-01-2011 21:21

lego trein schreef:heel erg bedankt voor je antwoord. :)
en mooi gedaan. :eek:
veel werk in gestoken zeker.
maar hoe gaan ze dan stoppen (ik ben nog maar een kind dus ik weet niet zo veel :grin: )?
Dat is al ietje anders.... de treinen stoppen en starten door sectoren in te bouwen...
Een sector is een stuk spoor die afgekoppeld is van de stroom
door middel van bijvoorbeeld een papiertjes aan de ene kant en een papiertjes aan de andere kant tussen de rails te steken op bv een meter van elkaar...

Door die papiertjes zit dat stuk rail bv een meter zonder stroom.
Doe je daar niets aan, dan valt die trein altijd op dit gedeelte stil.
Logisch want er is geen stroom.

Hoe starten we die trein terug..
Wel....

Door juist voor het papiertje een draadje in het spoor te steken.
op dit draardje zit dus stroom.
Dan ga je naar een bepaalde plaats waar je de treinen wil besturen,
en daar plaats je een knopje aan-of....
je komt toe met dat draadje koppels dit aan de schakelaar en vertrekt weer naar het spoor,
ditmaal achter het papiertje.

Wanneer de schakelaar op on staat, zit er terug stroom op het stuk van 1 meter en rijdt de trein terug.

Staat de schakelaar op of, dan zit dit stuk meter terug zonder stroom
en moet de trein stoppen.

Starten en stoppen doe je nu via de schakelaar.
bekijk eens dit filmpje je zal zien wat ik bedoel
je ziet me daar schakelen.... treinen stoppen en starten

http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... tation.wmv
;-)
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

lego trein
super
super
Berichten: 115
Lid geworden op: 22-01-2011 23:15
Contacteer:

Bericht door lego trein » 23-01-2011 21:48

ok goed gedaan en hoe weet je dit allemaal?

lego trein
super
super
Berichten: 115
Lid geworden op: 22-01-2011 23:15
Contacteer:

Bericht door lego trein » 23-01-2011 21:51

kun je de gebruikte materialen voor mij )en de rest) op een lijstje zetten of is dat geheim?
en dit snap ik niet je vertelt het aan een kind van 14Door juist voor het papiertje een draadje in het spoor te steken.
op dit draardje zit dus stroom.
Dan ga je naar een bepaalde plaats waar je de treinen wil besturen,
en daar plaats je een knopje aan-of....
je komt toe met dat draadje koppels dit aan de schakelaar en vertrekt weer naar het spoor,
ditmaal achter het papiertje.

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 19711
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 23-01-2011 22:15

lego trein schreef:kun je de gebruikte materialen voor mij )en de rest) op een lijstje zetten of is dat geheim?
en dit snap ik niet je vertelt het aan een kind van 14:Door juist voor het papiertje een draadje in het spoor te steken.
op dit draardje zit dus stroom.
Dan ga je naar een bepaalde plaats waar je de treinen wil besturen,
en daar plaats je een knopje aan-of....
je komt toe met dat draadje koppels dit aan de schakelaar en vertrekt weer naar het spoor,
ditmaal achter het papiertje.


Dat is absoluut geen geheim
weet je wat,
ik zal eens stap voor stap uitleggen met foto's
maar dat zal voor na 5en6 februari zijn
want momenteel heb ik het zeer druk met de voorbereiding van
onze lego en treinenbeurs die doorgaat op 5en6 februari

;-)
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “standaard duw&4.5v &12v trein//standard push&4.5v &12v trains ”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast