Help?!

andere dingen rond mlcad//other things mlcad
Plaats reactie
Mathijs
super special
super special
Berichten: 386
Lid geworden op: 11-09-2010 16:36
Contacteer:

Help?!

Bericht door Mathijs » 23-02-2011 11:11

Hallo jongens,

Ik ben een site aan het opstarten waar ik al mijn MLcad instructies neerzet.
Maar in MLcad,
Is als je een blokje op bijv. een basisplaat zet,
verdwijnt de basisplaat.
Dit is erg irritant, hoe kan je dit verhelpen,
Dan kan ik weer door met instructies maken....

Mathijs

Ps. De site is: www.mlcadinstructions.simpsite.nl
LEGO treinen, wie kan nou Echt zonder???

patje
Site Admin
Site Admin
Berichten: 19275
Lid geworden op: 28-09-2009 20:04
Contacteer:

Bericht door patje » 23-02-2011 20:16

dat is iets voor Peter hier (moderator)
hij is de krak in mlcad en LDD
:-o
één dag zonder lego, is een verloren dag!!!
website:
http://users.telenet.be/Patricks-legotr ... /index.htm
Afbeelding

Peter
moderator
moderator
Berichten: 291
Lid geworden op: 18-10-2009 22:32
Contacteer:

Bericht door Peter » 24-02-2011 11:02

Kan je misschien iets meer uitleg geven over het fenomeen.
Dit met bv schermafdrukken van elke stap.
Kan je de ldr files posten zodat ik het thuis eens kan nakijken.

groeten

Peter

Mathijs
super special
super special
Berichten: 386
Lid geworden op: 11-09-2010 16:36
Contacteer:

Bericht door Mathijs » 24-02-2011 11:17

He Peter,

Hier zijn wat foto's:


Afbeelding

Hier leg ik een basisplaat neer...


Afbeelding

Dan zet ik er een blokje op....

Als je nu op de basisplaat klikt,
Is het blokje weg...
Dit is zwaar irritant,
Kan je dit wehalen bij instellingen??

Mathijs
LEGO treinen, wie kan nou Echt zonder???

Peter
moderator
moderator
Berichten: 291
Lid geworden op: 18-10-2009 22:32
Contacteer:

Bericht door Peter » 24-02-2011 13:36

Mathijs,

heb je stappen gebruikt?
In welke mode sta je als je op de baseplate klikt? View mode of Edit mode.

Ik kan dit verschijnsel enkel verkrijgen door stappen te gebruiken en dan in view mode te gaan. MLCad zal dan de 1e stap laten zijn. Bij nogmaals klikken, de 2e, ...

Peter

Mathijs
super special
super special
Berichten: 386
Lid geworden op: 11-09-2010 16:36
Contacteer:

Bericht door Mathijs » 24-02-2011 13:39

Peter,

Ik ben nog geen ouwe rot in MLcad,
Ik weet niet wat een ldr. is... :oops:

Ten tweede, dit is in edit mode,
Als je dan op het blokje klikt,
Zie je de basisplaat niet meer,
En als je dan naast alles klikt is de basisplaat er weer...

Mathijs
LEGO treinen, wie kan nou Echt zonder???

Peter
moderator
moderator
Berichten: 291
Lid geworden op: 18-10-2009 22:32
Contacteer:

Bericht door Peter » 24-02-2011 16:41

Mathijs,

een ldr is de file waar uw MOC in wordt weggeschreven.
Deze staan in de directory Ldraw>Models onder de vorm naam.ldr of naam.mpd

Het mysterie is ondertussen ook opgelost. :eek:
Onder het menu Settings zie je Draw to selection staan met een vinkje er voor. Als de deze functie af zet is het probleem opgelost.

Deze functie is handig om in lagen te bouwen.
Als je deze functie aktiveerd, zijn alleen alle blokken die voor de geselecteerde blok zijn geplaatst zichtbaar. Alle latere blokken verdwijnen.

Nu kun je naar hartelust verder bouwen

Peter

Mathijs
super special
super special
Berichten: 386
Lid geworden op: 11-09-2010 16:36
Contacteer:

Bericht door Mathijs » 24-02-2011 17:29

Heel erg bedankt!!
Dit topic mag gesloten worden...

Mathijs
LEGO treinen, wie kan nou Echt zonder???

Plaats reactie

Terug naar “ MLCad”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast