PF opladen via rails

hier kan met een vraag stellen dat te maken heeft met lego. here you can ask a question concerning lego

Plaats reactie
koekjeking12
beginner
beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: 25-06-2013 15:52
Contacteer:

PF opladen via rails

Bericht door koekjeking12 » 27-06-2013 17:35

Ik heb dus laatst de oude 9v van mijn vader opgehaald en heb voor mijn verjaardag een powerfunction trein gekregen met wat extra motortjes. Dus nu is mijn vraag. Is het mogelijk om spanning van de 9V rails over te dragen op die motortjes via een plaatje ofzo. Ookal is het dan maar 1 stuk rails als chargestation. Het lijkt me wel leuk.

MVG
Koekjeking12

Peter
moderator
moderator
Berichten: 291
Lid geworden op: 18-10-2009 22:32
Contacteer:

Bericht door Peter » 28-06-2013 21:50

Hi,

wat wil je juist doen?

Een oude 9V treinmotor gebruiken op rails en zo extra motoren koppelen
of
9V sporen gebruiken om power functions te herladen via een contact

Peter

koekjeking12
beginner
beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: 25-06-2013 15:52
Contacteer:

Bericht door koekjeking12 » 29-06-2013 14:31

9V sporen gebruiken om PF op te laden via contact. Sorry dat ik wat onduidelijk was :(

BillytheKid
super special
super special
Berichten: 351
Lid geworden op: 17-01-2013 22:20
Contacteer:

Bericht door BillytheKid » 29-06-2013 16:09

Wat wil je hiermee precies doen dan?

koekjeking12
beginner
beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: 25-06-2013 15:52
Contacteer:

Bericht door koekjeking12 » 30-06-2013 14:42

PF langer laten rijden, die van mij gaat wel snel opp

BillytheKid
super special
super special
Berichten: 351
Lid geworden op: 17-01-2013 22:20
Contacteer:

Bericht door BillytheKid » 03-07-2013 21:14

Bouw het dan gewoon om naar 9v en de PF eruit :eek: .

Peter
moderator
moderator
Berichten: 291
Lid geworden op: 18-10-2009 22:32
Contacteer:

Bericht door Peter » 11-07-2013 04:29

Je kan via sleepcontacten maken die de spanning van de sporen brengen.
Een dun koperen plaatje is hiervoor geschikt.
Wel opletten met de polariteit.
Ik zou er in elk geval een diode tussen steken om geen verkeerde polariteit te krijgen en zo onderdelen te beschadigen.

Stefaan
moderator
moderator
Berichten: 620
Lid geworden op: 08-10-2009 18:02
Contacteer:

Bericht door Stefaan » 17-07-2013 09:21

Peter schreef:Je kan via sleepcontacten maken die de spanning van de sporen brengen.
Een dun koperen plaatje is hiervoor geschikt.
Wel opletten met de polariteit.
Ik zou er in elk geval een diode tussen steken om geen verkeerde polariteit te krijgen en zo onderdelen te beschadigen.
Peter, ik denk dat het geen probleem zal geven met de polariteit, de trein zal ofwel naar voor of achter rijden aangezien het gelijkstroom is.
visit my shop www.bricklink.com/store.asp?p=elias3

and receive a coupon to 10% OFF for next order!

T_H_O_M_A_S
speciaal
speciaal
Berichten: 254
Lid geworden op: 20-06-2011 11:50
Contacteer:

Bericht door T_H_O_M_A_S » 17-07-2013 13:17

of investeren in een lipo accu , kost iets meer maar de meerprijs haal je er
snel uit . een normale trein kwa lengte en gewicht kan er bijna 4 uur op rijden , en de accu is in goed twee uurtjes geladen ;)

ludo
elite
elite
Berichten: 861
Lid geworden op: 26-02-2010 11:23
Contacteer:

Bericht door ludo » 25-09-2013 11:55

Peter schreef:Je kan via sleepcontacten maken die de spanning van de sporen brengen.
Een dun koperen plaatje is hiervoor geschikt.
Wel opletten met de polariteit.
Ik zou er in elk geval een diode tussen steken om geen verkeerde polariteit te krijgen en zo onderdelen te beschadigen.
ik heb alu wielen liggen die je hiervoor kan gebruiken.
deze zijn identiek als de zwarte plastiek wielen.
een sleep contact kan ook, je kan dit makkelijk in een Märklin of andere modelspoor winkel vinden.

Ludo

Plaats reactie

Terug naar “vraag rond lego//question around lego ”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten